راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری

راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری مبتدی و حرفه‌ای

چک لیست خرید دوربین فیلمبرداری شامل تمام نکاتی است که افراد مبتدی یا حرفه‌ ای باید قبل از خرید به آن‌ها توجه کنند. با راهنمای خرید دوربین فیلم برداری همراه ما باشید.

به لطف پیشرفت صنعت فیلمبرداری و عکاسی، بهترین دوربین های بدون آینه اکنون می‌توانند دستگاهی ایده‌آل برای عکاسی و فیلمبرداری به طور همزمان باشند. به عبارتی دوربین‌های میرورلس به خوبی قادر هستند تا ضبط تصویر یا ویدیو را به بهترین شکل ممکن برای شما انجام بدهند، بدون اینکه نیازی به خرید دستگاهی جداگانه برای هر کدام وجود داشته باشد. در این راهنمای خرید دوربین فیلم برداری متوجه خواهید شد که در حال حاضر گزینه‌های زیادی با قابلیت‌های فراوان و البته قیمت مناسب در بازار وجود دارند؛ مرز بین دوربین‌های فیلمبرداری حرفه‌ای و مبتدی کوچک شده و بیشتر افراد، تفاوت فاحشی در خروجی‌های آن‌ها مشاهده نمی‌کنند.

در این راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری به شما کمک می‌کنیم تا از بین دوربین‌های هیبریدی، بهترین گزینه را به منظور ضبط ویدیو انتخاب کنید. این موضوع نشان می‌دهد محصولات معرفی شده علاوه بر مناسب بودن به منظور ساخت تیزر تبلیغاتی، برای گرفتن عکس نیز گزینه‌های بسیار مناسبی خواهند بود. اما در زمان خرید دوربین فیلم برداری، باید به چه نکاتی توجه کنید؟

رزولوشن دوربین فیلمبرداری

مهمترین مشخصه‌ای که برای یک دوربین فیلمبرداری ذکر می‌شود و در کانون توجه قرار می‌گیرد، وضوح تصاویر (فریم‌ها) خروجی است. این می‌تواند ۴k ،۱۰۸۰p یا ۸k باشد. خوشبختانه تلویزیون‌های زیادی امروز قادر به پخش ویدیوهای ۴k و حتی ۸k هستند، پس مشکلی از نظر مشاهده محتوا وجود ندارد. البته،‌ این ویژگی هنوز به طور گسترده به پراستفاده‌ترین گجت‌های الکترونیکی امروز، گوشی‌های هوشمند، راه پیدا نکرده است. توجه به این مشخصه در زمان خرید دوربین فیلمبرداری از این لحاظ حائز اهمیت است که دست تولیدکننده محتوا را حین ویرایش بازتر می‌گذارد و انعطاف‌پذیری تدوین را افزایش می‌دهد، حتی اگر خروجی نهایی (محصول نهایی بعد از ادیت) دارای رزولوشن فول اچ‌دی (کمتر از حالت اولیه) باشد. چنین موضوعی درباره رزولوشن ۸k نیز صادق است. توجه داشته باشید با بالا بردن وضوح تصویر، فایل تولید شده حجم به مراتب بیشتری پیدا خواهد کرد. از طرفی قدرت پردازشی مورد نیاز برای ویرایش فایل‌های ویدیویی ۴k و ۸k بسیار بالاتر از رزولوشن‌های پایین‌تر است. در بیشتر مواقع، تولیدکنندگان محتوا ۴k را نسبت به ۸k ترجیح می‌دهند. بد نیست بدانید UHD 4K چهار برابر ۱۰۸۰p و UHD 8K دو برابر UHD 4K محسوب می‌شود.

مقایسه رزولوشن‌های فیلمبرداری

اما این راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری قرار است نکته‌ای طلائی به شما آموزش بدهد؛ مهمتر از رزولوشن خروجی بیان شده برای یک دوربین فیلم برداری، نحوه ضبط ویدیو است. بهترین محصولات، فریم‌ها را با رزولوشنی بالاتر از ۴k ضبط کرده و سپس برای ارائه یک خروجی ۴k باکیفیت، مقیاس آن‌ها را کاهش می‌دهند. این در حالی است که بسیار مدل‌ها نمونه‌برداری فرعی انجام می‌دهند (فقط برخی خطوط سنسور را می‌گیرند یا پیکسل‌ها را کنار یکدیگر انباشت می‌کنند) که نتیجه‌‌ای جز ارائه جزئیات کمتر با اشکالات بیشتر ندارد. همچنین تعدادی از دوربین‌های فیلم برداری باید از قسمت کوچکی از سنسور خود استفاده کنند (کراپ انجام بدهند) که کیفیت را مخصوصا در زمان کم بودن نور محیط کاهش می‌دهد، به همین دلیل فریم‌ها در مقایسه با زمان عکاسی با همان دوربین زوم‌شده به نظر می‌رسند، در نتیجه ضبط ویدیوی دارای زاویه باز و عریض دشوار می‌شود. این یکی از جزئیاتی است که سازندگان دوربین‌های فیلمبرداری و عکاسی اغلب علنا منتشر نمی‌کنند و به بیان وضوح تصویر خروجی بسنده می‌کنند. همین موضوع نیاز به بررسی حرفه‌ای و ریزبینانه اجناس را نشان می‌دهد؛ بعد از مطالعه راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری و انتخاب چند محصول ایده‌آل برای برگزیدن یکی از آن‌ها، بهتر است بررسی‌های تخصصی هر یک را نیز دنبال کنید تا به این جزئیات برسید.

آخرین فاکتوری که باید در این بخش توجه داشته باشید، رولینگ شاتر است؛ اعوجاج لرزان و ژله مانند سوژه‌هایی که به سرعت از مقابل دوربین عبور می‌کنند. دلیل رخ دادن چنین اتفاقی این است که دوربین‌ها، ویدیوی خود را در لحظه خط‌به‌خط ضبط می‌کنند و سنسور را اسکن می‌کنند. در دوربینی با این مشخصه ضعیف، وقتی دوربین از پایین هر فریم عکس می‌گیرد، خطر حرکت سوژه و قرار گرفتن در موقعیتی متفاوت وجود دارد. به طور معمول، دوربین‌های فیلم برداری دارای سنسور کوچک سرعت بالاتری دارند، به همین دلیل کمتر با چنین مشکلی مواجه می‌شوند. در این بخش از راهنمای خرید دوربین فیلم برداری متوجه شدیم عدد اعلام شده به عنوان رزولوشن خروجی به تنهایی مهم نیست و باید چند فاکتور دیگر را نیز مد نظر قرار داد.

فریم ریت (نرخ فریم) دوربین فیلم برداری

بیشتر ویدیوهایی که ما تماشا می‌کنیم، با نرخ ۲۴ یا ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط می‌شوند. در برنامه‌های تلویزیونی و همچنین محتواهای تولیدشده در یوتیوب، نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه رایج‌تر است. در این راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری به شما تاکید می‌کنیم که قابلیت ضبط تعداد بیشتری فریم در واحد زمان، برای تمام افراد کاربردی نیست؛ اگرچه داشتن فریم ریت بالاتر قابلیتی است که در برخی سناریوها کاربرد دارد، اما همه تولیدکنندگان محتوا به این ویژگی نیاز پیدا نخواهند کرد، پس بهتر است به جای تمرکز روی اعداد و ارقام، به ویژگی‌های مورد نیاز خودتان توجه کنید.

مقایسه نرخ فریمی دوربین‌های مختلف

فریم ریت‌های بالاتر، مثل ۶۰ فریم بر ثانیه، تحرک را بهتر نشان می‌دهد، در نتیجه به منظور ضبط فعالیت‌های دارای جنب و جوش زیاد مناسب‌تر هستند. دقیقا به همین خاطر است که یکی از ویژگی‌های اصلی دوربین ورزشی (اکشن کمرا) داشتن نرخ فریم بالا است. یک روش فیلمبرداران حرفه‌ای در برخی شرایط، استفاده از ۶۰p حین فیلمبرداری و سپس کاهش فریم ریت به ۲۴p یا ۳۰p است تا یک خروجی اسلو-موشن حاصل شود. در نظر داشته باشید فقط دوربین‌های حرفه‌ای و گران قیمت می‌توانند در بالاترین رزولوشن، نرخ فریمی بالایی به شما ارائه کنند. در بیشتر دستگاه‌ها، با افزایش فریم ریت، حداکثر رزولوشن در دسترس کاهش پیدا می‌کند. با این حال این روزها قابلیت گرفتن ۱۰۸۰p با ۱۲۰p رایج شده است. در شرایطی که اصراری بر استفاده از ۴k وجود ندارد، این قابلیت شگفت‌انگیزی است.

محدودیت‌های ضبط دوربین فیلمبرداری

توجه به هر گونه محدودیت برای فیلمبرداری نکته دیگری است که در این راهنمای خرید دوربین فیلم برداری می‌خواهیم به آن اشاره کنیم. به عنوان مثال برخی مدل‌ها تنها قادر به ضبط ویدیو برای ۲۹ دقیقه و ۵۹ ثانیه هستند. این مشکل می‌تواند به خاطر نحوه خروجی گرفتن برای تولید فایل نهایی یا داغ شدن بیش از حد دستگاه در صورت استفاده از رزولوشن‌های بالا باشد. پردازش داده جمع‌آوری شده توسط سنسور حرارت زیادی تولید می‌کند و این حرارت با بالاتر رفتن رزولوشن و فریم ریت همینطور بیشتر می‌شود. متاسفانه بیشتر گجت‌ها برای پراکنده کردن این حرارت همزمان با ادامه فعالیت بهینه نیستند، به همین دلیل باید بعد از مدتی کار کردن، استراحت کنند تا بتوانند دوباره به کارشان ادامه بدهند. در برخی دوربین‌هایی که به طور تخصصی برای فیلمبرداری تولید می‌شوند، سیستم تهویه در نظر گرفته می‌شود، اما در دوربین‌های هیبریدی که برای فیلمبرداری و عکاسی کاربرد دارند، حرارت به بدنه انتقال پیدا می‌کند تا از این طریق در محیط پیرامون پراکنده شود.

حرارت بالای دوربین در زمان فیلمبرداری

در برخی محصولات هیبریدی، این انتقال حرارت از بدنه به محیط اطراف بهینه شده است تا دستگاه قادر به ضبط پیوسته تعداد بیشتری فریم باشد. از طرفی در تعدادی از کالاها،‌ این قابلیت قرار گرفته تا فیلمبردار محدودیت دما را غیرفعال کند، هر چند این کار به کاهش عمر دستگاه به خاطر فشار حرارت روی قطعات داخلی منتهی خواهد شد. اگر سبک فیلمبرداری شما پلان به پلان است تا بعدا تکه‌های مختلف را با ویرایش کنار یکدیگر قرار بدهید، احتمالا حتی در دستگاه‌های حساس با مشکل مواجه نخواهید شد، اما در صورت نیاز به ضبط پیوسته فریم‌ها بدون توقف، حتما باید در راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری مورد نظرتان به مشخصه یاد شده توجه کنید.

توانایی دوربین فیلمبرداری در ضبط صدا

بعد از اینکه معیارهای بالا را برای خرید یک دوربین فیلم برداری مد نظر قرار دادید، باید به فاکتور دیگری که این مرتبه مربوط به تصویر نیست توجه کنید؛ بد نیست بدانید بیشتر مخاطب‌ها حاضر به چشم‌پوشی از کیفیت نامناسب فریم‌های یک ویدیو هستند، اما نمی‌توانند صدای نامناسب را تحمل کنند! در صورتی که بیشتر استفاده شما از دوربین برای عکاسی است، احتمالا توجهی به این موضوع نخواهید کرد، اما حین نیاز به گرفتن یک ویدیو، متوجه اهمیتش خواهید شد.

میکروفون اکسترنال دوربین فیلمبرداری

در این راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری توجه داشته باشید که وجود درگاه میکروفون کاملا ضروری است. میکروفون داخلی دوربین‌ها قطعا به اندازه یک میکروفون اختصاصی کیفیت ندارند و از طرفی صداهای فرعی و نویزهای بیشتری دریافت خواهند کرد. یک ویژگی بسیار مهم دیگر وجود یک درگاه هدفون است، به طوری که در لحظه بتوانید یک ویدیوی آزمایشی گرفته و نحوه ضبط صدا را بررسی کنید تا در صورت نیاز، تغییرات لازم را پیش از ضبط دوباره اعمال کنید. ذهن انسان به خوبی قادر است صداهای پس‌زمینه مثل عبور خودرو یا هواپیما را فیلتر کند و توجهش به آن جلب شود. اگر در لحظه فیلمبرداری با دوربین این موضوع را بررسی نکنید، احتمالا در منزل موقع ویرایش کردن پشیمان خواهید شد!

فوکوس خودکار دوربین فیلم برداری

یکی از بزرگترین تفاوت‌های دوربین‌های مدرن، نحوه کار سیستم فوکوس خودکار آن‌ها در زمان فیلمبرداری است. برخلاف عکس، فیلم تمام تلاش‌های دوربین برای فوکوس را ضبط می‌کند! به عبارت دیگر، موقع تصویربرداری، محوشدگی‌های لحظه‌ای که قبل از تنظیم فوکوس رخ می‌دهند در نتیجه نهایی اعمال نخواهد شد، اما اگر سیستم فوکوس خودکار دستگاه سرعت و دقت لازم را نداشته باشد، تعداد قابل توجهی از فریم‌ها در این فرآیند خراب خواهند شد. در این راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری این معیار برای افرادی که از اشیاء متحرک یا محیط‌های دارای اشیاء زیاد ویدیو ضبط می‌کنند، اهمیت فوق‌العاده بیشتری دارد.

فوکوس خودکار دوربین فیلمبرداری

بهترین دوربین‌های فیلم برداری بازار قادر هستند سوژه‌های مشخص شده توسط شما‌ (مخصوصا انسان‌ها) را با دقت دنبال کنند. آن‌ها همچنین به شما اجازه می‌دهند تا برای نگه داشتن یک سوژه خاص در فوکوس، سرعت فوکوس مجدد را زیاد کنید یا برای جلب توجه از یک سوژه به سوژه‌ای دیگر، سرعت فوکوس مجدد را کاهش بدهید. در نظر داشته باشید فوکوس خودکار علاوه بر سنسور دوربین، به لنز نیز وابسته است، پس در زمان انتخاب یک لنز بعد از خرید دوربین فیلمبرداری نیز دقت کنید.

نظری دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این را به اشتراک بگذارید

کپی لینک در کلیپ بورد

کپی