تیزر ویدیویی

تیزر به چه معناست؟ منظور از تیزر چیست؟

تیزر (Teaser) که به آن تریلر (Trailer) کوتاه نیز می‌گویند، یک ویدیو تبلیغاتی کوتاه است که برای معرفی یک محصول، خدمات، ویژگی جدید یا رویداد ساخته می‌شود. هدف اصلی تیزرهای تبلیغاتی، جلب توجه، افزایش علاقه و برانگیختن کنجکاوی مخاطب از طریق ارائه اطلاعاتی کم اما کافی، بدون فاش کردن تمام جزئیات است. یک Teaser جذاب مشارکت مشتریان را افزایش داده و نهایتا باعث افزایش آگاهی و اقدام نسبت به خرید محصول یا خدمات مورد نظر می‌شود. در این مطلب، به اینکه تیزر چیست، چه کاربردی دارد، انواع آن کدامند و یک ویدیو پروموشنال خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد خواهیم پرداخت.

تیزر (Teaser) چیست؟

 

ویدیو تبلیغاتی یکی از استراتژی‌های مهم در بازاریابی محتواست که برای جذب ترافیک به سمت وبسایت و صفحات لندینگ و شاخص شما به‌کار می‌رود. این نوع ویدیوی کوتاه، ماهیت برند شما را برای فروش محصولات و خدمات به مخاطبین هدف نشان می‌دهد.

پس از جذب مخاطب از طریق ویدیو، تبلیغات دیگر و توضیحات جزئی‌تر مربوط به محصولات، خلاءهای لازم را پر کرده و اطلاعات کامل را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. بنابراین هدف اصلی ویدیو Teaser، ایجاد آگاهی از برند جهت پرورش آن در ذهن مخاطبان است. یک ویدیوی ۳۰ ثانیه‌ای یا کوتاه‌تر که بتواند به‌درستی و به‌روشی جذاب برند شما را به‌تصویر کشیده و توجه مخاطبین بیشتری را به خود جلب کند، تاثیر عظیمی بر فروش کسب و کار شما خواهد داشت.

طول یک تیزر باید چند ثانیه یا دقیقه باشد؟

اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و یوتیوب احتمالا کانال‌های اصلی شما برای نمایش ویدیوهای تبلیغاتی کوتاه هستند. احتمالا تا کنون هنگام تماشای ویدیو در یوتوب، یک تیزر تبلیغاتی برای شما نشان داده شده است که برای برخی از آن‌ها، امکان رد کردن پس از ۵ ثانیه وجود دارد. این یعنی سرعت در رسانه‌های اجتماعی بالاست و شما باید بتوانید در همان ۵ ثانیه اول مخاطب مورد نظر خود را جذب کنید. البته به اعتقاد بسیاری از افراد، ۳ ثانیه اول ویدیو حیاتی‌ترین زمان جذب مخاطب هستند.

حال اگر مخاطب در همان ۳ یا ۵ ثانیه اول جذب تیزر شد و آن را رد نکرد، باید در باقی ثانیه‌های باقی‌مانده حرف‌های مهم خود را بزنید. عموما در رسانه‌های اجتماعی که پیشتر ذکر کردیم، طول یک ویدیو پرومو می‌تواند بین ۱۵ ثانیه تا ۲ دقیقه باشد که به نوع محصول، خدمت یا ایونت بستگی دارد. به استناد برخی از منابع، طول تیزرها در پلتفرم‌های مختلف باید به‌صورت زیر باشد:

  • ۳۰ ثانیه در اینستاگرام
  • ۴۵ ثانیه در توییتر
  • ۱ دقیقه در فیسبوک
  • ۲ دقیقه در یوتیوب

انواع تیزر تبلیغاتی

تیزرها دارای ۴ نوع هستند که در این قسمت آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

۱. ویدیوی توضیحی

ویدیو توضیحی یا اکسپلینر (Explainer Video) یک فیلم کوتاه است که نحوه کار یک محصول یا خدمت را نشان داده و عموما نسبت به دیگر انواع تیزر، اطلاعات بیشتری ارائه می‌کند. ویدیو توضیحی را می‌توانید شبیه به یک نقد کلی از نحوه کار یک محصول یا سرویس در نظر بگیرید. این نوع تیزرها عموما به‌عنوان ویدیوهای تبلیغاتی جهت نمایش مزایای یک محصول یا خدمت و افزایش فروش یا ثبت‌نام‌ها استفاده می‌شوند.

به استناد گزارشی که در سال ۲۰۲۰ در خصوص اثرگذاری استراتژی‌های ویدیو مارکتینگ منتشر شد، ۸۴ درصد مشتریان گفته بودند پس از تماشای یک ویدیو اکسپلینر به خرید یک محصول یا خدمت مجاب شده‌اند.

وبسایت‌های مختلفی نظیر Vimeo در حال حاضر وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید تمپلیت تیزر ویدیوهای خود را دانلود نمایید.

۲. هایپ ویدیو

همانطور که از اسمش پیداست، هایپ ویدیو (Hype Video) یک فیلم پرومو بسیار کوتاه است که برای افزایش هیجانات نسبت به یک محصول یا خدمت ساخته می‌شود. این نوع ویدیوها را بیشتر برای محصولات ورزشی نظیر کتونی یا لوازم الکترونیک نظیر موبایل و هدفون و موارد مشابه مشاهده کرده‎‌اید.

هدف هایپ ویدیوه اعمدتا فروش برند است نه محصول و بیشتر بر خود برند سازنده آن، زیبایی، موسیقی و به وجد آوردن مخاطبان تمرکز دارند تا افراد نسبت به محصولی که قرار است به بازار عرضه شود، هیجان‌زده شوند.

۳. تیزر آپکامینگ

ویدیوهای Upcoming Teaser توجه ویژه‌ای به تبلیغ برند داشته و شدیدا بر فروش «سبک زندگی» برند و ایجاد علاقه نسبت به حس و حالی که محصولات آن برند برای افراد ایجاد می‌کنند، تمرکز دارند. این نوع تیزرها بیشتر شبیه به یک تجربه حسی هستند و بیننده را در موقعیتی قرار می‌دهند تا بتواند خودش را به‌عنوان بخشی از یک برند حس کند.

۴. تیزر ایونت

تیزرهای ایونت (Event Teaser) یا رویداد عموما ویدیوهای بسیاری کوتاهی هستند که به‌همراه متنی روی صفحه نشان‌دهنده تاریخ مربوطه به نمایش درمی‌آیند. علاوه بر این، تصاویری از ایونت(های) قبلی نیز برای نمایش اینکه رویداد بعدی چگونه است و چه گروه افرادی به شرکت در آن علاقه‌مند خواهند بود، نشان داده خواهد شد.

مثلا ویدیوهای تبلیغاتی مربوط به کنسرت خوانندگان از این دسته از تیزرهاست.

اجزای تشکیل‌دهنده یک ویدیو تیزر تبلیغاتی خوب

ساخت تیزر تا حدودی شبیه به ساخت تریلر فیلم است: باید افراد هدف را به دانستن بیشتر درباره محصول یا خدمت و کشف جزئیات بیشتر ترغیب کند. بنیه اصلی این نوع ویدیوها در آنچیزی است که نشان نمی‌دهید؛ حسی از رمز و راز که مخاطب را به حدس زدن وادار می‌کند.

بنابراین، محتوای یک ویدیو Teaser خوب باید هر سه المان زیر را داشته باشد:

  • هوک (Hook)
  • ارائه راه‌حل
  • کال تو اکشن (Call to action)

اگر نمی‌توانید هر سه این المان‌ها را در یک تیزر بگنجانید، بهتر است چندین ویدیو ساخته و در هر کدام یکی از آن‌ها را پیاده‌سازی کنید. حالا یک سری ابزار بازاریابی ویدیو نظیر “In-player Call-to-action” و “Custom Post-player Screens” وجود دارد که می‌توانید برای انتشار ویدیوهای خود از آن‌ها استفاده نمایید.

۱. هوک

واژه “Hook” به‌معنای «قلاب» است. همانطور که از نامش پیداست، المان هوک قرار است بیننده را مثل ماهی در دام بیندازد. هوک می‌تواند یک کلمه، تصویر یا هر دوی آن‌ها باشد که توجه بیننده را به خود جلب کرده و آن‌ها را به تماشای باقی ویدیو تشویق می‌کند.

همانطور که گفتیم، چند ثانیه اول ویدیوی تبلیغاتی، معمولا ۳ ثانیه یا نهایتا ۵ ثانیه اول، مهمترین لحظات برای هوک کردن مخاطبان هستند و لحن آنچه قرار است در ادامه نمایش داده شود را برای بیننده مشخص می‌کنند.

راه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد و گزینه انتخابی شما باید با خود برند، محتوا، ایونت یا ویدیویی که در حال تبلیغ آن هستید، هم‌سو باشد.

طرح سوال

طرح سوال اولین روش هوک کردن بیننده است. مثلا در ویدیو تیزر تبلیغاتی زیر، شرکت PlaneAire قصد تبلیغ اسپری‌های تولیدی خود را دارد که هوای پیرامون مسافران را با مواد تشکیل‌دهنده ۱۰۰ درصد ارگانیک تصفیه می‌کند و از نظر علمی، کشتن ۹۹.۹۹ درصد جرم‌های محیط توسط این محصول ثابت شده است.

با اینکه شرکت PlaneAire می‌توانست ویدیوی پرومو خودش را با این اطلاعات آغاز کند، اما آن را با طرح یک سوال جالب شروع کرد: “Love to travel but hate getting sick” به معنای «عاشق سفر هستید اما از مریض شدن متنفرید؟». پاسخ این سوال چیزی است که در ذهن مخاطب هدف طنین انداخته و فضای خوبی را برای صحبت درباره محصول ایجاد می‌کند.

پرداختن به یک مشکل

یکی دیگر از روش‌های هوک کردن بینندگان در تیزرهای تبلیغاتی، دست گذاشتن روی مشکلی است که مخاطب هدف شما با آن درگیر است. مثلا در تیزر زیر، شرکت Med-Stop ویدیو تبلیغاتی خود را با این جمله آغاز می‌کند: “Running a trucking company is challenging enough. When you add DOT to your requirements…” به‌معنای «اداره کردن یک شرکت باربری به‌اندازه کافی چالش‌برانگیز هست. حال وقتی مدرک DOT را به الزمات کار اضافه می‌کنید…».

با مطرح کردن این جمله، مطمئن هستید که هر شرکت باربری حتما به آن توجه کرده و با خودشان فکر می‌کنند «این‌ها کار رو بلدن، ببینم واسه من چیکار می‌تونن بکنن».

۲. ارائه راه‌حل

در مرحله بعدی، باید محصول، خدمت، ایونت یا ویژگی جدید را به ساده‌ترین روش ممکن توضیح دهید. اگر افراد در جستجوی راه‌حل‌ها باشند و تیزر شما نیز انتظارات آن‌ها را در کامل‌ترین حالت ممکن پاسخ دهد، می‌توانید منتظر مشارکت‌شان باشید.

مثلا در تیزر مربوط به اسپری‌های تصفیه هوای شرکت PlaneAire، ویژگی‌های محصول به‌صورت خلاصه لیست شده و عملکرد آن را نشان می‌دهد.

۳. کال تو اکشن شفاف

آخرین مورد، کال تو اکشن یا CTA است. کال تو اکشن به‌معنای «درخواست اقدام»، یعنی کاری که در آخر ویدیو از مخاطب می‌خواهید انجام دهد. در واقع شما با هوک کردن و ارائه راه‌حل، بینندگان را به‌سمت مشارکت سوق می‌دهید. همیشه در انتهای ویدیو نام و لوگوی خود را قرار دهید. اگر مخاطبی از ویدیوی شما خوشش بیاید اما نداند چه کسی آن را ساخته است، تبلیغات شما بی‌نتیجه خواهد ماند.

از جمله کال تو اکشن‌های رایج در ساخت تیزرهای پروموشنال شامل موارد زیر است:

  • منتظر خبرهای بعدی باشید: با این جمله، بیننده را به انتظار برای عرضه محصول یا انتشار اخبار مربوطه ترغیب می‌کنید.
  • روی لینک زیر کلیک کنید: اگر محصول یا خدمت شما آماده فروش است، با این جمله از بیننده می‌خواهید که روی با کلیک روی یک لینک، وارد صفحه فروش محصول شود.
  • ما را در رسانه‌های اجتماعی دنبال کنید: اینجا جایی است که کاربر در صورت دنبال کردن صفحات اجتماعی شما می‌تواند اخبار بیشتری در خصوص محصول فعلی و دیگر موارد در آینده کسب کند.
  • این پست را با دوستان‌تان به‌اشترک بگذارید: این جمله نیز مخاطبان را به دعوت از دوستان دیگر برای تماشای ویدیو تیزر تبلیغاتی ترغیب می‌کند.
  • نظرات‌تان را در زیر پست با ما در میان بگذارید: با انتشار ویدیو در رسانه‌های اجتماعی، مخاطب قادر به نظردهی درباره محصول یا خدمات است که باعث بیشتر دیده شدن شما می‌شود.
  • در خبرنامه ما عضو شوید: ایمیل مارکتینگ یکی از روش‌های جذب کاربر است که با ذکر این جمله در انتهای ویدیو، در صورتی که کاربر راغب باشد، می‌توانید وی را از اتفاقات بیشتری در آینده باخبر سازید.

تیزر تبلیغاتی را کجا منتشر کنیم؟

پس از ساخت تیزرهای تبلیغاتی، باید برای داشتن بیشترین بازخورد، آن‌ها را در پلتفرم‌های مختلف منتشر کنید. سوای تلویزیون محلی که افراد داخل یک کشور را هدف قرار می‌دهد و البته انتشار ویدیو در آن‌ها نیز بسیار سنگین و هزینه‌بر است، امروزه پلتفرم‌هایی وجود دارند که این کار را با نرخ‌های بسیار ارزان‌تر انجام می‌دهند. البته یک سری راه دیگر نیز وجود دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

صفحه اصلی وبسایت‌ها

سرورهای وبسایت‌ها قدرتمندترین پلتفرم برای میزبانی ویدیوهای تبلیغاتی هستند. امروزه وبسایت‌های زیادی وجود دارند که با پرداخت مبلغ مناسبی می‌توانید قسمت مشخصی از آن‌ها را برای نمایش تیزر خود اجاره کنید.

از نظر سئو، ویدیو یک باید محسوب می‌شود. بنابراین علاوه بر وبسایت‌هایی که انتشار ویدیو در آن‌ها ترافیک ارگانیکی را به‌سوی وبسایت خود شما هدایت می‌کند، درج آن‌ها در وبسایت خودتان نیز مزیت دارد. این کار از نظر سئویی خوانندگان را مدت زمان بیشتری در یک صفحه نگه داشته و احتمال خرید توسط آن‌ها را افزایش می‌دهد.

سوشال مدیا

رسانه‌های اجتماعی نظیر یوتیوب، آپارات، فیسبوک، اینستاگرام و توییتر از مهمترین مراجع انتشار تیزرهای پرومو و تبلیغاتی هستند. این پلتفرم‌ها نه‌تنها پایگاه کاربری بزرگی دارند، بلکه گزینه‌های هدف‌گذاری قدرتمند را نیز ارائه می‌دهند.

برای انتشار ویدیو تیزر در این پلتفرم‌ها، هم می‌توانید یک حساب کابری برای بیزنس خود ساخته و تیزرها را در آن‌ها منتشر کنید و هم آن را به اینفلوئنسرها و پیج‌های پربازدید داده و بخواهید برای شما تبلیغ انجام دهند. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب مختص به خود را دارند که با مشورت تیم مارکتینگ می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب نمایید.

ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ ابزاری موثر برای به‌اشترک‌گذاری تیزرها با مخاطبان فعلی‌تان است. در این روش مستقیما ویدیوی تیزرها به اعضای خبرنامه‌ها از طریق ایمیل ارسال می‌شود. اگر توانسته باشید علاقه و وفاداری مناسبی نسبت به برند خود در مشتریان فعلی‌تان بسازید، این روش برای معرفی محصولات و خدمات جدید بسیار موثر خواهد بود.

بایدها و نبایدهای ساخت تیزرهای تبلیغاتی

اگر هنوز خیلی درباره اینکه دقیقا چه چیزهایی باید در ویدیوهای تبلیغاتی‌تان وجود داشته باشد و چه کارهایی را نباید انجام دهید اطلاعات کاملی ندارید، در ادامه این قسمت، به‌صورت خلاصه باید و نبایدهای تولید یک تیزر را بررسی می‌کنیم:

  • باید کوتاه باشد. اکثر پروموها یا ویدیو تیزرها بین ۳ تا ۳۰ ثانیه محتوا دارند. کل یک ویدیو Teaser خوب در کیفیت آن خلاصه می‌شود. بنابراین باید ویدیوی خود را با اطلاعات مهم جهت رساندن منظور به مخاطب در کوتاه‌ترین زمان ممکن پر کنید.
  • نباید هدف‌گذاری در ویدیو را فراموش کنید. قرار است با انتشار یک تیزر چند ثانیه‌ای به چه چیزی برسید؟ ابتدا تمرکز خود در ویدیو نظیر تعداد کلیک‌ها، آگاهی‌بخشی یا هر چیز دیگر را مشخص کنید. پس از مشخص شدن هدف، ارزیابی نحوه انتشار ویدیوی پروموشنال نیز راحت‌تر خواهد شد.
  • باید دارای تصاویر باکیفیت و عالی باشد. شما تنها چند ثانیه برای جلب نظر مخاطبان فرصت دارید. بنابراین، پیام ارسالی باید با تصاویر و فیلم‌های جذاب همراه باشد.
  • نباید شدیدا روی فروش تمرکز شود. فروش هدف اصلی یک تیزر پروموشنال نیست. ماهیت این نوع از ویدیوها پیرامون فروش نمی‌چرخد، بلکه هدفشان، ایجاد علاقه نسبت به برند است. بنابراین باید بیشتر روی ساخت وایب و حال و هوای مخصوص به برند خود متمرکز باشید.
  • باید برنامه تبلیغات، متناسب با تاریخ عرضه محصول در کانال‌های بازاریابی مختلف باشد. پیش از ساخت ویدیو ابتدا مشخص کنید که آیا زمان نمایش تیزر با روز عرضه خود محصول یا خدمت همزمان است یا خیر. این کار، روی نحوه ساخت ویدیو و خصوصا «کال تو اکشن» که پیشتر توضیح دادیم تاثیرگذار است.
  • نباید با متن اشباع شده باشد. ویدیوهای تبلیغاتی باید روان و شفاف بوده و توی مدت چند ثانیه تنها حرف‌های مهم را بزنند. قرار است این ویدیوها بدون افشای اطلاعات زیاد، تاثیرگذار باشند.
  • باید به‌دنبال فرصت‌های بهینه‌سازی جریان کاری با هوش مصنوعی باشید. استفاده از اسکریپت جنراتورهای هوش مصنوعی جهت تهیه پیش‌نویس گویندگی یا درج متن روی ویدیو را نیز در نظر داشته باشید.
  • نباید ویدیوها را به‌خاطر احساس نداشتن تجربه ساخت به یک آژانس بزرگ برون‌سپاری کنید. امروزه ابزارهای مختلفی وجود دارند که این چنین هزینه‌ها را از بین برده‌اند.
  • باید از موزیک استفاده کنید. با ابزارهایی نظیر Vimeo Create امکان انتخاب موسیقی از لایبرری آن و افزودن عمق و حس به تیزرها وجود دارد.

سخن پایانی

ویدیو تیزر تبلیغاتی شبیه به یک تریلر کوتاه فیلم است که برای معرفی محصول، خدمت، ایونت یا ویژگی جدید ساخته می‌شود. تیزرهای پروموشنال از جمله ابزارهای مهم بازاریابی هستند که با انشار آن‌ها در پلتفرم‌های مختلف می‌توانید افراد مختلفی را هدف قرار دهید.

نظری دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این را به اشتراک بگذارید

کپی لینک در کلیپ بورد

کپی